Bakad potatis med kycklingcurryröra och sallad

100 g bakad potatis m. kycklingcurryröra sallad består av måttligt med kalorier; är rik på vitamin E; och en bra källa till kalium, fosfor, fibrer, niacin och vitamin B6.

156,0 kcal
100 g
Kolhydrater
7,1 g / 100 g
Fett
12,2 g / 100 g
Protein
3,3 g / 100 g
  • Fett 12,2 g
    • varav mättat fett 1,3 g
    • varav enkelomättat fett 6,3 g
    • varav fleromättat fett 3,8 g
  • Kolhydrater 7,1 g
    • varav sockerarter 1,0 g
  • Protein 3,3 g
  • Fibrer 3,0 g
Rik på
Vitamin E
27% DRI
Rik på
Niacin (B3)
12% DRI
Rik på
Vitamin B6
11% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
7,1 g
Socker totalt
1,0 g
Kostfiber
3,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva den bakade potatisen och lägg på en tallrik.
  • Servera potatisen varm tillsammans med kycklingcurryröra för en mättande måltid.
  • Toppa med färsk gräslök eller dill för extra smak.
  • Fyll en salladsskål med skivad potatis, grönsaker och curryröra för en fräsch lunch.
  • Använd som fyllning i en wrap tillsammans med sallad och sås för en lätt middag.

Förvaring & hållbarhet

Förvara bakad potatis i kylskåp i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt potatisen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om du vill behålla den krämiga konsistensen.