Bakad potatis med färskoströra med paprika (vegetarisk)

100 g bakad potatis m. färskoströra paprika veg. består av relativt lite kalorier; är rik på kalium; och en bra källa till protein, fibrer och vitamin B6.

93,0 kcal
100 g
Kolhydrater
15,8 g / 100 g
Fett
0,9 g / 100 g
Protein
4,0 g / 100 g
  • Fett 0,9 g
    • varav mättat fett 0,4 g
    • varav enkelomättat fett 0,3 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 15,8 g
    • varav sockerarter 0,9 g
  • Protein 4,0 g
  • Fibrer 2,4 g
Rik på
Vitamin B6
18% DRI
Rik på
Kalium
13% DRI
Rik på
Folat
8% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
15,8 g
Socker totalt
0,9 g
Kostfiber
2,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva den bakade potatisen och servera med en klick färskoströra med paprika.
  • Toppa med hackad gräslök eller dill för extra smak.
  • Servera varm som tillbehör till grillat kött eller fisk.
  • Gör en fräsch sallad genom att blanda tärnad potatis med grönsaker och en lätt vinägrett.
  • Fyll halverade potatisar med riven ost och gratinera i ugnen för en krämig rätt.

Förvaring & hållbarhet

Förvara bakad potatis i kylskåp, antingen hel med skalet kvar eller skalad i en lufttät burk. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt potatisen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll torra ytor för att motverka kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen negativt, så det är bäst att äta den färsk.