Varm choklad (med mjölk, 3 % fett)

100 g varm choklad m. mjölk fett 3% består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin B12; och en bra källa till kalium, kalcium, fosfor, vitamin D och riboflavin.

85,0 kcal
100 g
Kolhydrater
10,4 g / 100 g
Fett
3,1 g / 100 g
Protein
3,8 g / 100 g
  • Fett 3,1 g
    • varav mättat fett 2,0 g
    • varav enkelomättat fett 0,8 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 10,4 g
    • varav sockerarter 10,1 g
  • Protein 3,8 g
Rik på
Vitamin B12
22% DRI
Rik på
Fosfor
16% DRI
Rik på
Kalcium
15% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
10,4 g
Socker totalt
10,1 g
– varav sackaros
4,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera varm choklad i en mugg för en mysig stund, gärna med vispad grädde på toppen.
  • Skapa en lyxig drink genom att tillsätta en skvätt likör, som Baileys eller Amaretto.
  • Toppa med marshmallows eller chokladspån för extra smak och textur.
  • Variera smaken genom att blanda i kanel, vanilj eller chili för en spännande twist.
  • Använd varm choklad som bas i en dessert, exempelvis i en chokladfondue med färsk frukt.

Förvaring & hållbarhet

Förvara varm choklad i kylskåp om den inte konsumeras direkt. Använd en lufttät behållare för att undvika att den tar smak av andra livsmedel. Håll den borta från starkt doftande varor för att bevara smaken. Låt alltid varm choklad svalna snabbt innan du ställer in den i kylskåpet. Undvik fukt och kondens genom att hålla behållaren torr. Frysning rekommenderas inte, då det kan påverka texturen negativt.