Varm choklad (med mjölk, 0,5 % fett)

100 g varm choklad m. mjölk fett 0,5% består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin B12; och en bra källa till kalium, kalcium, fosfor, vitamin D och riboflavin.

65,0 kcal
100 g
Kolhydrater
10,5 g / 100 g
Fett
0,7 g / 100 g
Protein
3,9 g / 100 g
  • Fett 0,7 g
    • varav mättat fett 0,4 g
    • varav enkelomättat fett 0,2 g
  • Kolhydrater 10,5 g
    • varav sockerarter 10,2 g
  • Protein 3,9 g
Rik på
Vitamin B12
22% DRI
Rik på
Fosfor
16% DRI
Rik på
Kalcium
15% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
10,5 g
Socker totalt
10,2 g
– varav sackaros
4,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera varm choklad i en mugg, gärna med ett vispat grädde på toppen.
  • Skapa en lyxig dryck genom att tillsätta en skvätt vaniljsirap eller kanel.
  • Toppa med mini-marshmallows för extra sötma och textur.
  • Använd varm choklad som bas i en dessertbowl tillsammans med frukt och nötter.
  • Servera kall varm choklad över is för en uppfriskande dryck under varma dagar.

Förvaring & hållbarhet

Förvara varm choklad i kylskåp om den har blivit över. Använd en lufttät behållare för att förhindra att den tar smak av andra livsmedel. Låt alltid drycken svalna snabbt innan du ställer in den i kylskåpet. Håll den borta från starkt doftande varor för att bevara smaken. Frysning rekommenderas inte, då det kan påverka texturen negativt.