Tzatziki (med morot)

100 g tzatziki m. morot består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin A; och en bra källa till kalium, kalcium, fosfor och jod.

83,0 kcal
100 g
Kolhydrater
6,0 g / 100 g
Fett
5,4 g / 100 g
Protein
1,9 g / 100 g
  • Fett 5,4 g
    • varav mättat fett 2,5 g
    • varav enkelomättat fett 2,2 g
    • varav fleromättat fett 0,4 g
  • Kolhydrater 6,0 g
    • varav sockerarter 4,8 g
  • Protein 1,9 g
  • Fibrer 1,4 g
Rik på
Vitamin A (RE)
65% DRI
Rik på
Jod
9% DRI
Rik på
Kalcium
8% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
6,0 g
Socker totalt
4,8 g
Kostfiber
1,4 g
– varav sackaros
1,7 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera tzatziki m. morot kall som dipp till grönsaksstavar eller chips.
  • Skiva gurka och toppa med tzatziki för en fräsch sallad.
  • Fyll pitabröd med tzatziki, grillad kyckling och grönsaker för en smakrik macka.
  • Använd tzatziki som sås i en bowl med quinoa, avokado och rostade grönsaker.
  • Smaksätt tzatziki med färsk dill eller mynta för extra fräschör.

Förvaring & hållbarhet

Förvara tzatziki m. morot i kylskåp i en lufttät burk för att bevara smaken och konsistensen. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid tzatzikin svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Undvik fuktiga ytor för att hålla den torr och fräsch. Tänk på att frysning kan påverka texturen negativt, så det är bäst att njuta av den färsk.