Tomatsås (med grädde)

100 g tomatsås m. grädde består av måttligt med kalorier, och är en bra källa till kalium, vitamin A och vitamin E, men innehåller mycket mättat fett.

144,0 kcal
100 g
Kolhydrater
4,3 g / 100 g
Fett
13,5 g / 100 g
Protein
1,3 g / 100 g
  • Fett 13,5 g
    • varav mättat fett 6,2 g
    • varav enkelomättat fett 5,7 g
    • varav fleromättat fett 0,7 g
  • Kolhydrater 4,3 g
    • varav sockerarter 3,7 g
  • Protein 1,3 g
  • Fibrer 1,0 g
Rik på
Vitamin E
18% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
12% DRI
Rik på
Vitamin C
8% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
4,3 g
Socker totalt
3,7 g
Kostfiber
1,0 g
– varav sackaros
0,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera tomatsåsen varm som bas i pasta eller lasagne.
  • Skiva färska grönsaker som zucchini eller aubergine och grilla dem, toppa med tomatsås.
  • Smaksätt med färsk basilika, oregano eller timjan för extra smak.
  • Använd som dippsås till brödsticks eller grissini.
  • Blanda tomatsåsen med crème fraîche och servera kall som sås till sallad eller grillat kött.

Förvaring & hållbarhet

Förvara tomatsåsen i en lufttät burk i kylskåp för att behålla smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt såsen svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd gärna färsk sås när det är möjligt.