Röd tångkaviar

100 g tångkaviar röd består av relativt lite kalorier; är rik på kalcium; och en bra källa till vitamin A, vatten, jod och fibrer, men innehåller mycket salt. Tångkaviar röd består till 90,9% av vatten.

10,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,4 g / 100 g
Fett
0,2 g / 100 g
Protein
0,3 g / 100 g
  • Fett 0,2 g
  • Kolhydrater 0,4 g
  • Protein 0,3 g
  • Fibrer 2,9 g
Rik på
Kalcium
62% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
17% DRI
Rik på
Jod
9% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,4 g
Kostfiber
2,9 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva tångkaviar röd och lägg på knäckebröd med smör för en enkel macka.
  • Toppa en sallad med tångkaviar för extra smak och textur.
  • Servera tångkaviar kall som en del av en tapasbricka tillsammans med oliver och ost.
  • Blanda tångkaviar i en bowl med ris, grönsaker och soja för en asiatisk touch.
  • Använd tångkaviar som fyllning i sushi eller som topping på ramen för att ge umami.

Förvaring & hållbarhet

Förvara tångkaviar röd i kylskåp i sin originalförpackning eller i en lufttät burk efter öppning. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid tångkaviaren svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd färsk när det är möjligt.