Kall skinkröra

100 g skinkröra kall består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor och vitamin C; och en bra källa till kalium, vitamin A, jod och protein, men innehåller mycket mättat fett.

143,0 kcal
100 g
Kolhydrater
3,0 g / 100 g
Fett
11,2 g / 100 g
Protein
7,7 g / 100 g
  • Fett 11,2 g
    • varav mättat fett 5,2 g
    • varav enkelomättat fett 4,2 g
    • varav fleromättat fett 0,9 g
  • Kolhydrater 3,0 g
    • varav sockerarter 2,5 g
  • Protein 7,7 g
  • Fibrer 0,5 g
Rik på
Vitamin C
39% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
32% DRI
Rik på
Fosfor
22% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
3,0 g
Socker totalt
2,5 g
Kostfiber
0,5 g
– varav sackaros
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva skinkröran och lägg den på en smörgås med grönsaker som tomat och sallad.
  • Servera skinkröran kall som pålägg på knäckebröd eller baguette.
  • Toppa en sallad med skinkröra för extra smak och textur.
  • Blanda skinkröra i en wrap med färska örter, avokado och gurka.
  • Använd skinkröra som fyllning i omelett eller äggrätt för en mättande måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara skinkröran i kylskåp i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll burken väl stängd för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Låt alltid skinkröran svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll torra ytor för att motverka kondens och fukt. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt.