Sesamsås (med grädde)

100 g sesamsås m. grädde består av mycket kalorier; är rik på vitamin A, jod, vitamin E och vitamin D; och en bra källa till kalcium och fosfor, men innehåller mycket mättat fett.

382,0 kcal
100 g
Kolhydrater
3,8 g / 100 g
Fett
40,3 g / 100 g
Protein
2,2 g / 100 g
  • Fett 40,3 g
    • varav mättat fett 16,0 g
    • varav enkelomättat fett 16,0 g
    • varav fleromättat fett 5,7 g
  • Kolhydrater 3,8 g
    • varav sockerarter 3,0 g
  • Protein 2,2 g
  • Fibrer 0,6 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin E
40% DRI
Rik på
Jod
33% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
3,8 g
Socker totalt
3,0 g
Kostfiber
0,6 g
– varav sackaros
0,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva grönsaker som morötter och gurka för att dippa i sesamsås m. grädde.
  • Toppa en sallad med sesamsås för extra smak och krämighet.
  • Servera såsen kall som dressing till grillat kött eller fisk.
  • Blanda sesamsås med soja och ingefära för en smakrik marinad till kyckling.
  • Använd såsen som pålägg på smörgåsar tillsammans med skivor av avokado och tomat.

Förvaring & hållbarhet

Förvara sesamsåsen i kylskåp efter öppning, helst i en lufttät burk för att undvika att den tar smak från andra livsmedel. Håll den borta från starkt doftande varor som lök och vitlök. Låt såsen svalna snabbt efter tillagning innan du sätter den i kylskåpet, detta förhindrar kondens och fukt. Frysning rekommenderas inte, då det kan påverka texturen negativt.