Mangosås med curry och majonnäs (kyld)

100 g sås mango curry m. majonnäs kylvara består av mycket kalorier; är rik på jod och vitamin E; och en bra källa till vitamin D och vitamin B12.

540,0 kcal
100 g
Kolhydrater
13,5 g / 100 g
Fett
54,4 g / 100 g
Protein
1,0 g / 100 g
  • Fett 54,4 g
    • varav mättat fett 4,2 g
    • varav enkelomättat fett 33,0 g
    • varav fleromättat fett 14,7 g
  • Kolhydrater 13,5 g
    • varav sockerarter 13,5 g
  • Protein 1,0 g
  • Fibrer 0,1 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin E
100% DRI
Rik på
Jod
38% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
13,5 g
Socker totalt
13,5 g
Kostfiber
0,1 g
– varav sackaros
13,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva avokado och lägg på en macka med såsen för en krämig smak.
  • Toppa en sallad med mango curry sås för extra smak och krämighet.
  • Blanda såsen i en wrap med kyckling, grönsaker och färska örter.
  • Servera kall som dipp till grönsaksstavar eller chips vid picknick.
  • Använd såsen som dressing i en bowl med quinoa, grönsaker och nötter.

Förvaring & hållbarhet

Förvara såsen i kylskåp efter öppning. Håll den i sin originalförpackning eller överför till en lufttät burk för att bevara smaken. Undvik att placera den nära starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid såsen svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd hellre färsk när det är möjligt.