Caesarsallad eller kycklingsallad (med dressing)

100 g sallad caesarsallad el. kycklingsallad m. dressing består av mycket kalorier; är rik på fosfor, jod och protein; och en bra källa till kalium, kalcium och folat.

301,0 kcal
100 g
Kolhydrater
9,5 g / 100 g
Fett
23,8 g / 100 g
Protein
12,2 g / 100 g
  • Fett 23,8 g
    • varav mättat fett 4,3 g
    • varav enkelomättat fett 15,8 g
    • varav fleromättat fett 2,3 g
  • Kolhydrater 9,5 g
    • varav sockerarter 1,2 g
  • Protein 12,2 g
  • Fibrer 1,2 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin E
37% DRI
Rik på
Niacin (B3)
32% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
9,5 g
Socker totalt
1,2 g
Kostfiber
1,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera salladen kall som en fräsch förrätt eller som tillbehör till huvudrätten.
  • Toppa med färska örter som persilja eller basilika för extra smak.
  • Skiva kycklingen och lägg den ovanpå salladen för en mättande måltid.
  • Smaksätt med en dressing av citron, olivolja och svartpeppar för en fräsch touch.
  • Använd salladen som fyllning i wraps eller på mackor för en snabb lunch.

Förvaring & hållbarhet

Förvara salladen i kylskåp i en lufttät behållare för att bevara fräschören. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt salladen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Se till att ytorna är torra för att undvika kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen negativt, så undvik att frysa salladen om möjligt.