Pastasås med kyckling och paprika

100 g pastasås m. kyckling paprika består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, vitamin C och protein; och en bra källa till kalium, vitamin A och jod, men innehåller mycket mättat fett.

148,0 kcal
100 g
Kolhydrater
1,9 g / 100 g
Fett
11,1 g / 100 g
Protein
10,2 g / 100 g
  • Fett 11,1 g
    • varav mättat fett 6,9 g
    • varav enkelomättat fett 2,8 g
    • varav fleromättat fett 0,4 g
  • Kolhydrater 1,9 g
    • varav sockerarter 1,9 g
  • Protein 10,2 g
  • Fibrer 0,2 g
Rik på
Vitamin C
42% DRI
Rik på
Niacin (B3)
36% DRI
Rik på
Vitamin B6
24% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
1,9 g
Socker totalt
1,9 g
Kostfiber
0,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Värm pastasåsen på spisen eller i mikrovågsugn innan servering för en smakrik måltid.
  • Servera såsen över nykokt pasta, ris eller quinoa för en komplett rätt.
  • Toppa med färsk persilja eller basilika för extra smak och färg.
  • Smaksätt med svartpeppar och en skvätt citronjuice för att lyfta smaken.
  • Använd såsen som fyllning i wraps eller som bas i en sallad för variation.

Förvaring & hållbarhet

Förvara pastasåsen i kylskåp i en lufttät burk efter öppning. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt såsen svalna snabbt innan du ställer in den i kylen. Håll ytor torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd helst såsen inom kort tid efter öppning.