Mesost (ca 30 % fett)

100 g mesost fett ca 30% består av mycket kalorier; är rik på kalium, fosfor, kalcium, vitamin A och jod; och en bra källa till magnesium, men innehåller mycket mättat fett och socker.

460,0 kcal
100 g
Kolhydrater
39,0 g / 100 g
Fett
29,0 g / 100 g
Protein
11,0 g / 100 g
  • Fett 29,0 g
    • varav mättat fett 19,4 g
    • varav enkelomättat fett 6,9 g
    • varav fleromättat fett 0,4 g
  • Kolhydrater 39,0 g
    • varav sockerarter 39,0 g
  • Protein 11,0 g
Rik på
Fett
Rik på
Jod
100% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
86% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
39,0 g
Socker totalt
39,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva mesosten och lägg den på en smörgås med senap och skivor av rökt lax.
  • Toppa en sallad med tärnad mesost, hackad gräslök och en dressing av olivolja och citron.
  • Servera mesost i klyftor tillsammans med färska grönsaker som morötter och paprika som snacks.
  • Strimla mesosten och använd den som fyllning i en wrap med avokado och spenat.
  • Hacka mesosten och blanda den i en varm pastarätt med tomatsås och basilika för extra smak.

Förvaring & hållbarhet

Förvara mesosten i kylskåp, antingen i sitt skal eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid mesosten svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Se till att ytorna är torra för att förhindra kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, vilket kan göra den smulig vid upptining.