Medelhavssås (med grädde och soltorkad tomat)

100 g medelhavssås m. grädde soltorkad tomat består av mycket kalorier; är rik på vitamin A och jod; och en bra källa till kalium, kalcium, fosfor och vitamin E, men innehåller mycket mättat fett och salt.

281,0 kcal
100 g
Kolhydrater
6,7 g / 100 g
Fett
26,6 g / 100 g
Protein
3,8 g / 100 g
  • Fett 26,6 g
    • varav mättat fett 17,0 g
    • varav enkelomättat fett 6,7 g
    • varav fleromättat fett 0,7 g
  • Kolhydrater 6,7 g
    • varav sockerarter 6,7 g
  • Protein 3,8 g
  • Fibrer 1,5 g
Rik på
Fett
Rik på
Jod
74% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
30% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
6,7 g
Socker totalt
6,7 g
Kostfiber
1,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera med pasta för en krämig och smakrik rätt.
  • Toppa en sallad med medelhavssåsen för extra smak och fyllighet.
  • Bred ut såsen på en macka tillsammans med skivad avokado och färska örter.
  • Använd som dipp till grönsaksstavar eller bröd för en läcker förrätt.
  • Strö över lite svartpeppar och servera kall som tillbehör till grillat kött.

Förvaring & hållbarhet

Förvara medelhavssåsen i kylskåp i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt såsen svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylen. Håll ytorna torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd färsk sås när det är möjligt.