Matlagningsbas (med soja, 17 % fett)

100 g matlagningsbas m. soja fett 17% består av måttligt med kalorier; är rik på vitamin E.

188,0 kcal
100 g
Kolhydrater
5,2 g / 100 g
Fett
17,5 g / 100 g
Protein
2,9 g / 100 g
  • Fett 17,5 g
    • varav mättat fett 1,8 g
    • varav enkelomättat fett 3,5 g
    • varav fleromättat fett 8,8 g
  • Kolhydrater 5,2 g
    • varav sockerarter 3,7 g
  • Protein 2,9 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin E
100% DRI
Rik på
Fosfor
6% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
5,2 g
Socker totalt
3,7 g
– varav sackaros
0,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva matlagningsbasen och använd den som smörgåspålägg tillsammans med skivor av tomat och gurka.
  • Toppa en varm nudelsoppa med en klick matlagningsbas för extra smak och krämighet.
  • Blanda matlagningsbasen med hackad gräslök och citronjuice för en fräsch dressing till sallader.
  • Servera den rumstempererad på en picknick tillsammans med kex och ost.
  • Strimla matlagningsbasen och använd den i wokade grönsaker för att ge en rikare smak.

Förvaring & hållbarhet

Förvara matlagningsbasen i kylskåp, helst i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid maten svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytorna torra för att undvika fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd gärna färsk matlagningsbas när det är möjligt.