Hemlagad mangocurrysås

100 g mango currysås hemlagad består av måttligt med kalorier; är rik på jod och vitamin C; och en bra källa till vitamin A, men innehåller mycket mättat fett.

133,0 kcal
100 g
Kolhydrater
9,0 g / 100 g
Fett
10,2 g / 100 g
Protein
1,2 g / 100 g
  • Fett 10,2 g
    • varav mättat fett 6,5 g
    • varav enkelomättat fett 2,4 g
    • varav fleromättat fett 0,2 g
  • Kolhydrater 9,0 g
    • varav sockerarter 8,0 g
  • Protein 1,2 g
  • Fibrer 0,9 g
Rik på
Jod
52% DRI
Rik på
Vitamin C
23% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
16% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
9,0 g
Socker totalt
8,0 g
Kostfiber
0,9 g
– varav sackaros
4,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera mango currysåsen kall som dipp till grönsaksstavar eller chips.
  • Skiva kyckling eller tofu och toppa med mango currysås för en smakrik rätt.
  • Använd såsen som dressing i en fräsch sallad med avokado, ruccola och nötter.
  • Blanda mango currysås med kokt ris eller quinoa för en enkel bowl.
  • Servera såsen varm över grillade grönsaker för en extra smakdimension.

Förvaring & hållbarhet

Förvara mango currysåsen i en lufttät burk i kylskåpet för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt såsen svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd det endast om det är nödvändigt.