Majssås

100 g majssås består av relativt lite kalorier; är rik på jod och fullkorn; och en bra källa till vitamin B12, men innehåller mycket salt.

98,0 kcal
100 g
Kolhydrater
5,7 g / 100 g
Fett
7,2 g / 100 g
Protein
2,1 g / 100 g
  • Fett 7,2 g
    • varav mättat fett 4,2 g
    • varav enkelomättat fett 2,0 g
    • varav fleromättat fett 0,4 g
  • Kolhydrater 5,7 g
    • varav sockerarter 2,8 g
  • Protein 2,1 g
  • Fibrer 0,9 g
Rik på
Jod
41% DRI
Rik på
Vitamin B12
15% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
7% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
5,7 g
Socker totalt
2,8 g
Kostfiber
0,9 g
– varav sackaros
1,7 g
Fullkorn
31,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva avokado och lägg på en macka med majssås för en krämig textur.
  • Toppa en sallad med majssås, färsk dill och hackad rödlök för extra smak.
  • Servera majssås kall som dip till grönsaksstavar eller nachos.
  • Blanda majssås i en bowl med quinoa, grillade grönsaker och fetaost.
  • Strö över lite svartpeppar och pressa citron över majssåsen innan servering för fräschör.

Förvaring & hållbarhet

Förvara majssåsen i en lufttät burk i kylskåpet för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt såsen svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Håll ytorna torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd hellre färsk sås när det är möjligt.