Majsdessert (med socker, typ somalisk xalwo)

100 g majsdessert m. socker typ somalisk xalwo består av mycket kalorier; är rik på vitamin E, men innehåller mycket socker och mättat fett.

326,0 kcal
100 g
Kolhydrater
39,4 g / 100 g
Fett
18,7 g / 100 g
Protein
0,0 g / 100 g
  • Fett 18,7 g
    • varav mättat fett 5,4 g
    • varav enkelomättat fett 8,8 g
    • varav fleromättat fett 3,5 g
  • Kolhydrater 39,4 g
    • varav sockerarter 33,0 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin E
27% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
6% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
39,4 g
Socker totalt
33,0 g
– varav sackaros
32,9 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skär majsdesserten i tärningar eller skivor för att servera som en söt efterrätt.
  • Toppa med hackad pistage eller mandel för extra crunch och smak.
  • Servera kall, gärna med en klick grädde eller vaniljsås vid sidan om.
  • Använd som fyllning i bakverk eller som topping på pannkakor för en exotisk twist.
  • Inkludera i en fruktsallad för att ge sötma och textur.

Förvaring & hållbarhet

Förvara majsdesserten i en lufttät burk för att undvika att den tar smak från andra livsmedel. Håll den i kylskåpet för att bevara fräschören. Låt desserten svalna helt innan du lägger den i kylskåpet. Undvik att placera den nära starkt doftande varor, då den lätt kan ta upp lukt. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt. Håll alltid ytor torra för att förhindra kondens.