Ljus sås (med lättmjölk)

100 g ljus sås m. lättmjölk består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin D; och en bra källa till kalium, kalcium, fosfor, jod och protein.

98,0 kcal
100 g
Kolhydrater
9,5 g / 100 g
Fett
4,5 g / 100 g
Protein
4,8 g / 100 g
  • Fett 4,5 g
    • varav mättat fett 0,8 g
    • varav enkelomättat fett 2,3 g
    • varav fleromättat fett 1,1 g
  • Kolhydrater 9,5 g
    • varav sockerarter 5,6 g
  • Protein 4,8 g
  • Fibrer 0,2 g
Rik på
Vitamin B12
27% DRI
Rik på
Fosfor
18% DRI
Rik på
Kalcium
17% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
9,5 g
Socker totalt
5,6 g
Kostfiber
0,2 g
– varav sackaros
0,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva grönsaker och servera dem med ljus sås som dipp.
  • Toppa en varm potatis med ljus sås, gräslök och lite svartpeppar.
  • Använd ljus sås som dressing i en sallad med färska grönsaker och örter.
  • Häll ljus sås över pasta tillsammans med stekta champinjoner och spenat för en krämig rätt.
  • Servera ljus sås kall på en macka med skivad rökt lax och dill.

Förvaring & hållbarhet

Förvara ljus sås i kylskåp efter öppning. Använd en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid såsen svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Se till att ytorna är torra för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt.