Jordnötssås

100 g jordnötssås består av mycket kalorier; är rik på jod; och en bra källa till kalium, fosfor, magnesium, protein och selen, men innehåller mycket mättat fett.

281,0 kcal
100 g
Kolhydrater
8,6 g / 100 g
Fett
24,2 g / 100 g
Protein
6,3 g / 100 g
  • Fett 24,2 g
    • varav mättat fett 8,4 g
    • varav enkelomättat fett 12,1 g
    • varav fleromättat fett 2,5 g
  • Kolhydrater 8,6 g
    • varav sockerarter 6,0 g
  • Protein 6,3 g
  • Fibrer 3,5 g
Rik på
Fett
Rik på
Tiamin (B1)
29% DRI
Rik på
Jod
29% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
8,6 g
Socker totalt
6,0 g
Kostfiber
3,5 g
– varav sackaros
5,6 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva grönsaker som morötter och gurka för att doppa i jordnötssåsen.
  • Servera jordnötssåsen kall som en sås till grillad kyckling eller tofu.
  • Toppa en sallad med jordnötssås för extra smak och krämighet.
  • Blanda jordnötssåsen med sojasås, limejuice och ingefära för en asiatisk dressing.
  • Använd jordnötssås som pålägg på mackor tillsammans med skivad banan eller äpple.

Förvaring & hållbarhet

Förvara jordnötssåsen i en lufttät burk i kylskåp efter öppning. Håll burken väl tillsluten för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Låt såsen svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Håll torra ytor för att undvika fukt och kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd gärna färsk sås när det är möjligt.