Färsk jäst

100 g jäst färsk består av måttligt med kalorier; är rik på folat, kalium, fosfor, protein och niacin; och en bra källa till magnesium.

110,0 kcal
100 g
Kolhydrater
14,1 g / 100 g
Fett
0,4 g / 100 g
Protein
12,1 g / 100 g
  • Fett 0,4 g
    • varav enkelomättat fett 0,3 g
  • Kolhydrater 14,1 g
    • varav sockerarter 4,4 g
  • Protein 12,1 g
Rik på
Folat
100% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
100% DRI
Rik på
Niacin (B3)
70% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
14,1 g
Socker totalt
4,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Smula jästen i en skål och lös upp den i ljummet vatten för att aktivera den.
  • Toppa bröddegen med örter som timjan eller rosmarin för extra smak.
  • Servera nybakat bröd varmt med smör och ost på en picknick.
  • Blanda jästen i degar för pizza eller bullar för att få en luftig konsistens.
  • Använd jästen i bakverk som kanelbullar eller focaccia för att ge dem en härlig textur.

Förvaring & hållbarhet

Förvara färsk jäst i kylskåp, helst i sitt originalemballage. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du har öppnat paketet, lägg jästen i en lufttät burk för att bevara dess kvalitet. Låt alltid degen svalna snabbt efter tillagning innan du placerar den i kylskåpet. Undvik fuktiga ytor, då detta kan påverka jästens funktion. Frysning kan förändra texturen, så använd färsk jäst inom kort tid för bästa resultat.