Smaksatt havregurt (berikad)

100 g havregurt smaksatt berikad består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin D; och en bra källa till kalcium, jod, vitamin B12 och riboflavin.

81,0 kcal
100 g
Kolhydrater
14,7 g / 100 g
Fett
1,8 g / 100 g
Protein
0,9 g / 100 g
  • Fett 1,8 g
    • varav mättat fett 0,2 g
    • varav enkelomättat fett 1,0 g
    • varav fleromättat fett 0,6 g
  • Kolhydrater 14,7 g
    • varav sockerarter 7,9 g
  • Protein 0,9 g
  • Fibrer 0,9 g
Rik på
Riboflavin (B2)
19% DRI
Rik på
Kalcium
16% DRI
Rik på
Vitamin B12
15% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
14,7 g
Socker totalt
7,9 g
Kostfiber
0,9 g
– varav sackaros
3,8 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva havregurten och lägg den på en macka med avokado och tomat.
  • Servera havregurten kall som en del av en frukostskål med färska bär och nötter.
  • Toppa havregurten med honung och kanel för en söt dessert.
  • Blanda havregurten i smoothies för en krämig konsistens och extra smak.
  • Använd havregurten som bas i kalla såser, exempelvis tillsammans med dill och citron till fiskrätter.

Förvaring & hållbarhet

Förvara havregurten i kylskåp, helst i sin originalförpackning eller i en lufttät burk efter att den har öppnats. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid havregurten svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen negativt, så undvik detta om möjligt.