Hemlagad gratängsås (med ost)

100 g gratängsås m. ost hemlagad består av måttligt med kalorier; är rik på jod; och en bra källa till kalcium, fosfor, vitamin A, protein och vitamin E.

139,0 kcal
100 g
Kolhydrater
6,5 g / 100 g
Fett
10,0 g / 100 g
Protein
5,9 g / 100 g
  • Fett 10,0 g
    • varav mättat fett 4,1 g
    • varav enkelomättat fett 3,8 g
    • varav fleromättat fett 1,3 g
  • Kolhydrater 6,5 g
    • varav sockerarter 2,6 g
  • Protein 5,9 g
  • Fibrer 0,2 g
Rik på
Jod
40% DRI
Rik på
Vitamin B12
22% DRI
Rik på
Kalcium
17% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
6,5 g
Socker totalt
2,6 g
Kostfiber
0,2 g
– varav sackaros
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera gratängsåsen varm som ett tillbehör till pasta eller potatisrätter.
  • Toppa gratängsåsen med riven ost och gratinera i ugnen för en krämig yta.
  • Skiva grönsaker som zucchini eller aubergine och lägg dem i en ugnsform, häll över såsen och baka.
  • Blanda såsen i en sallad för extra smak, tillsammans med färska örter som basilika eller persilja.
  • Använd såsen som dipp till grönsaksstavar eller bröd vid en picknick.

Förvaring & hållbarhet

Förvara gratängsåsen i en lufttät burk i kylskåpet för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt såsen svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd helst färsk sås när det är möjligt.