Kolasås (glassås)

100 g glassås kolasås består av mycket kalorier; är rik på vitamin A; och en bra källa till kalcium, fosfor och vitamin B12, men innehåller mycket mättat fett och socker.

307,0 kcal
100 g
Kolhydrater
28,4 g / 100 g
Fett
20,7 g / 100 g
Protein
2,2 g / 100 g
  • Fett 20,7 g
    • varav mättat fett 13,4 g
    • varav enkelomättat fett 5,1 g
    • varav fleromättat fett 0,5 g
  • Kolhydrater 28,4 g
    • varav sockerarter 28,4 g
  • Protein 2,2 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin A (RE)
23% DRI
Rik på
Vitamin B12
14% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
28,4 g
Socker totalt
28,4 g
– varav sackaros
17,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skeda över glass för en klassisk dessert.
  • Toppa pannkakor eller våfflor med kolasåsen för extra sötma.
  • Blanda i bakverk som muffins eller brownies för en smakrik twist.
  • Servera som dipp till frukt, exempelvis äppelskivor eller bananbitar.
  • Använd kolasåsen i milkshakes för en läcker och krämig konsistens.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kolasåsen i en lufttät burk i kylskåp för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt såsen svalna helt innan du sätter på locket. Om du fryser kolasåsen, tänk på att texturen kan förändras när den tinas. Håll alltid burken torr och ren för bästa hållbarhet.