Vinägrettdressing (45 % fett)

100 g dressing vinägrett fett 45% består av mycket kalorier; är rik på jod och vitamin E, men innehåller mycket salt.

407,0 kcal
100 g
Kolhydrater
3,1 g / 100 g
Fett
44,2 g / 100 g
Protein
0,7 g / 100 g
  • Fett 44,2 g
    • varav mättat fett 3,1 g
    • varav enkelomättat fett 27,1 g
    • varav fleromättat fett 12,1 g
  • Kolhydrater 3,1 g
    • varav sockerarter 0,3 g
  • Protein 0,7 g
  • Fibrer 0,2 g
Rik på
Fett
Rik på
Jod
100% DRI
Rik på
Vitamin E
96% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
3,1 g
Socker totalt
0,3 g
Kostfiber
0,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skaka flaskan ordentligt innan användning för att blanda ingredienserna väl.
  • Servera dressingen kall över en fräsch grönsallad med tomater, gurka och rödlök.
  • Toppa en grillad kycklingfilé med vinägrett för extra smak.
  • Använd som dippsås till grönsaksstavar eller bröd vid en picknick.
  • Ringla över rostade grönsaker för att lyfta smaken ytterligare.

Förvaring & hållbarhet

Förvara dressingen i kylskåp efter öppning för att bevara smaken och kvaliteten. Håll flaskan väl försluten för att undvika att den tar upp lukt från andra livsmedel. Låt alltid dressingen svalna snabbt efter användning innan du ställer tillbaka den i kylen. Undvik att frysa vinägretten, eftersom detta kan påverka dess textur och smak negativt.