Dippmix, pulver (olika smaker)

100 g dippmix pulver olika smaker består av mycket kalorier; är rik på kalium, fosfor, kalcium och folat; och en bra källa till magnesium och jod, men innehåller mycket salt och socker.

307,0 kcal
100 g
Kolhydrater
59,3 g / 100 g
Fett
1,1 g / 100 g
Protein
11,4 g / 100 g
  • Fett 1,1 g
    • varav mättat fett 0,6 g
    • varav enkelomättat fett 0,3 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 59,3 g
    • varav sockerarter 26,3 g
  • Protein 11,4 g
  • Fibrer 5,4 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Vitamin B6
47% DRI
Rik på
Fosfor
42% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
59,3 g
Socker totalt
26,3 g
Kostfiber
5,4 g
– varav sackaros
5,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Blanda dippmixen med gräddfil eller crème fraîche för en krämig dipp.
  • Servera som tillbehör till grönsaksstavar, chips eller nachos vid festliga tillfällen.
  • Använd dippmixen som smaksättning i kalla såser eller marinader för extra smak.
  • Toppa en sallad med en skvätt av blandningen för att ge den en extra dimension.
  • Strö över på rostade potatisar eller grönsaker innan ugnsbakning för att förstärka smaken.

Förvaring & hållbarhet

Förvara dippmixen i en lufttät burk för att skydda mot fukt och lukt. Håll burken på en torr plats, helst i ett kallskafferi. Om du har blandat dippmixen med gräddfil eller liknande, låt den svalna snabbt innan du ställer in den i kylskåpet. Håll blandningen åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika smakpåverkan. Frysning rekommenderas inte, då det kan påverka texturen negativt.