Hemlagad currysås

100 g currysås hemlagad består av måttligt med kalorier; är rik på jod; och en bra källa till vitamin A, men innehåller mycket mättat fett.

103,0 kcal
100 g
Kolhydrater
4,6 g / 100 g
Fett
8,9 g / 100 g
Protein
1,4 g / 100 g
  • Fett 8,9 g
    • varav mättat fett 5,5 g
    • varav enkelomättat fett 2,3 g
    • varav fleromättat fett 0,4 g
  • Kolhydrater 4,6 g
    • varav sockerarter 0,6 g
  • Protein 1,4 g
  • Fibrer 0,2 g
Rik på
Jod
36% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
11% DRI
Rik på
Vitamin E
6% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
4,6 g
Socker totalt
0,6 g
Kostfiber
0,2 g
– varav sackaros
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera currysåsen varm som en sås till kyckling eller fisk.
  • Skiva grönsaker som morötter och paprika och doppa dem i currysåsen för en fräsch snacks.
  • Toppa en sallad med currysås för extra smak och krämighet.
  • Blanda currysås med ris för att skapa en smakrik bowl.
  • Använd currysås som dressing på en wrap med grillat kött och grönsaker.

Förvaring & hållbarhet

Förvara currysåsen i en lufttät burk i kylskåpet för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt såsen svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Håll ytor torra för att undvika kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd färsk sås när det är möjligt.