Cheesecake (med digestivebotten, frukt och bär)

100 g cheesecake m. digestivebotten frukt bär består av mycket kalorier; är rik på vitamin A; och en bra källa till fosfor, folat, jod, selen och protein, men innehåller mycket mättat fett.

266,0 kcal
100 g
Kolhydrater
14,5 g / 100 g
Fett
20,9 g / 100 g
Protein
5,1 g / 100 g
  • Fett 20,9 g
    • varav mättat fett 12,3 g
    • varav enkelomättat fett 5,7 g
    • varav fleromättat fett 1,0 g
  • Kolhydrater 14,5 g
    • varav sockerarter 11,5 g
  • Protein 5,1 g
  • Fibrer 0,6 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin A (RE)
28% DRI
Rik på
Vitamin B12
20% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
14,5 g
Socker totalt
11,5 g
Kostfiber
0,6 g
– varav sackaros
8,9 g
Fullkorn
1,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva cheesecaken i bitar och servera som dessert efter middagen.
  • Toppa med färska bär som hallon eller blåbär för extra smak och färg.
  • Servera med en klick vispad grädde eller vaniljsås för en lyxigare upplevelse.
  • Använd som fyllning i en tårta eller som ett lager i en dessertskål med krossade digestivekex.
  • Presentera på ett fat med mynta för en fräsch touch vid festliga tillfällen.

Förvaring & hållbarhet

Förvara cheesecaken i kylskåp, helst i en lufttät behållare för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt cheesecaken svalna helt innan du täcker den och ställer in den i kylskåpet. Håll ytor torra för att undvika kondens. Frysning är möjligt, men var medveten om att texturen kan påverkas negativt efter upptining.