Brunsås (med buljong och grädde)

100 g brunsås m. buljong grädde består av måttligt med kalorier, och är en bra källa till vitamin E.

112,0 kcal
100 g
Kolhydrater
7,3 g / 100 g
Fett
8,7 g / 100 g
Protein
1,2 g / 100 g
  • Fett 8,7 g
    • varav mättat fett 2,4 g
    • varav enkelomättat fett 4,1 g
    • varav fleromättat fett 1,7 g
  • Kolhydrater 7,3 g
    • varav sockerarter 3,8 g
  • Protein 1,2 g
  • Fibrer 0,2 g
Rik på
Vitamin E
13% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
5% DRI
Rik på
Vitamin D
4% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
7,3 g
Socker totalt
3,8 g
Kostfiber
0,2 g
– varav sackaros
1,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera brunsåsen varm som sås till kött, exempelvis biff eller fläskkött.
  • Toppa en potatisgratäng med brunsås för extra smak och krämighet.
  • Skiva upp kokt potatis och häll över brunsås för en enkel och god rätt.
  • Blanda brunsås med gräslök och använd som dipp till grönsaksstavar.
  • Använd brunsåsen som bas i en gryta tillsammans med grönsaker och protein för en mustig måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara brunsåsen i kylskåp i en lufttät burk efter öppning. Se till att behålla locket på för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Låt såsen svalna snabbt innan du ställer den i kylskåpet för att bevara kvaliteten. Håll den borta från starkt doftande varor som lök eller fisk. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt. Håll alltid torra ytor när du hanterar såsen för att förhindra kondens.