Bearnaisesås (cirka 40 % fett)

100 g bearnaisesås fett ca 40% består av mycket kalorier; är rik på vitamin E; och en bra källa till vitamin A, men innehåller mycket mättat fett.

342,0 kcal
100 g
Kolhydrater
5,9 g / 100 g
Fett
35,5 g / 100 g
Protein
1,0 g / 100 g
  • Fett 35,5 g
    • varav mättat fett 5,1 g
    • varav enkelomättat fett 8,6 g
    • varav fleromättat fett 20,2 g
  • Kolhydrater 5,9 g
    • varav sockerarter 3,0 g
  • Protein 1,0 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin E
62% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
9% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
5,9 g
Socker totalt
3,0 g
– varav sackaros
1,7 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera bearnaisesåsen varm som en klassisk sås till grillat kött eller fisk.
  • Toppa en bakad potatis med bearnaisesås och strö över hackad gräslök för extra smak.
  • Skiva upp rostbiff och lägg på ett lager bearnaisesås för en lyxig smörgås.
  • Blanda såsen i en sallad med färska grönsaker och räkor för en krämig dressing.
  • Använd bearnaisesås som dipp till grönsaksstavar eller chips för en festlig förrätt.

Förvaring & hållbarhet

Förvara bearnaisesåsen i kylskåp i en lufttät burk efter öppning. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt såsen svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Håll alltid torra ytor för att undvika fukt och kondens, vilket kan påverka kvaliteten. Frysning rekommenderas inte, då det kan förändra texturen på såsen.