Äppelsmulpaj

100 g äppelsmulpaj består av mycket kalorier, och är en bra källa till vitamin A, fibrer, vitamin E och vitamin D, men innehåller mycket mättat fett.

241,0 kcal
100 g
Kolhydrater
32,5 g / 100 g
Fett
11,0 g / 100 g
Protein
1,8 g / 100 g
  • Fett 11,0 g
    • varav mättat fett 5,4 g
    • varav enkelomättat fett 3,5 g
    • varav fleromättat fett 1,5 g
  • Kolhydrater 32,5 g
    • varav sockerarter 17,6 g
  • Protein 1,8 g
  • Fibrer 2,6 g
Rik på
Vitamin A (RE)
12% DRI
Rik på
Vitamin E
10% DRI
Rik på
Vitamin D
6% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
32,5 g
Socker totalt
17,6 g
Kostfiber
2,6 g
– varav sackaros
12,7 g
Fullkorn
3,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera äppelsmulpajen varm med en klick vispad grädde eller vaniljsås för en lyxig dessert.
  • Skiva pajen i bitar och lägg på en tallrik med färska bär som hallon eller blåbär för extra smak.
  • Toppa med kanel eller muskot för att förstärka äppelsmaken.
  • Använd pajen som fyllning i en desserttaco, tillsammans med lite glass och nötter.
  • Servera kall som ett alternativ till fika, gärna med en kopp kaffe eller te.

Förvaring & hållbarhet

Förvara äppelsmulpajen i kylskåp, gärna i en lufttät burk för att undvika att den tar smak av andra livsmedel. Låt pajen svalna helt innan du täcker den för att förhindra kondens. Håll den borta från starkt doftande varor för att bevara smaken. Frysning är möjligt, men var medveten om att texturen kan påverkas negativt efter upptining.

Om du har rester, se till att de är torra och fria från fukt innan du lägger dem i kylskåpet. Använd alltid rena redskap när du hanterar pajen för att förlänga hållbarheten.