Friterad äppelpaj

100 g äppelpaj friterad består av mycket kalorier, och är en bra källa till tiamin, men innehåller mycket mättat fett.

303,0 kcal
100 g
Kolhydrater
35,1 g / 100 g
Fett
16,6 g / 100 g
Protein
2,6 g / 100 g
  • Fett 16,6 g
    • varav mättat fett 5,5 g
    • varav enkelomättat fett 8,1 g
    • varav fleromättat fett 1,9 g
  • Kolhydrater 35,1 g
    • varav sockerarter 14,0 g
  • Protein 2,6 g
  • Fibrer 1,7 g
Rik på
Tiamin (B1)
9% DRI
Rik på
Järn
8% DRI
Rik på
Niacin (B3)
7% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
35,1 g
Socker totalt
14,0 g
Kostfiber
1,7 g
– varav sackaros
8,8 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva äppelpajen i bitar och servera varm med vaniljsås eller glass.
  • Toppa med kanel och socker för extra smak.
  • Servera kall som en del av en dessertbuffé eller på picknick.
  • Hacka pajen och använd den som fyllning i crêpes eller våfflor.
  • Strö över hackade nötter för en krispig textur.

Förvaring & hållbarhet

Förvara äppelpajen i en lufttät burk för att bevara smaken. Låt pajen svalna helt innan du stänger burken för att undvika kondens. Håll pajen borta från starkt doftande livsmedel, då den lätt kan ta upp lukter. Placera burken i kylskåpet för längre hållbarhet. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt.