Äppelkompott

100 g äppelkompott består av relativt lite kalorier.

65,0 kcal
100 g
Kolhydrater
15,0 g / 100 g
Fett
0,0 g / 100 g
Protein
0,0 g / 100 g
  • Fett 0,0 g
  • Kolhydrater 15,0 g
    • varav sockerarter 14,4 g
  • Fibrer 1,9 g
Rik på
Vitamin C
2% DRI
Rik på
Vitamin E
2% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
1% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
15,0 g
Socker totalt
14,4 g
Kostfiber
1,9 g
– varav sackaros
9,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera äppelkompotten kall som ett fräscht tillbehör till gröt eller pannkakor.
  • Toppa med kanel och en skvätt citron för extra smak.
  • Använd äppelkompott som fyllning i bakverk, exempelvis pajer eller bullar.
  • Skiva upp och lägg på mackor med ost eller kaviar för en intressant kombination.
  • Blanda i en sallad med nötter och fetaost för en söt och salt kontrast.

Förvaring & hållbarhet

Förvara äppelkompott i en lufttät burk i kylskåpet för att bevara smaken. Håll burken borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt kompott svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Håll ytor torra för att undvika kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd färsk kompott när det är möjligt.