Smaksatt yoghurt (2 % fett, låg laktoshalt, växtsterol, -stanol, probiotika, Reducol)

100 g yoghurt, smaksatt, reducol, 2 % fett, låg laktoshalt, växtsterol, -stanol, prob. består av relativt lite kalorier, och är en bra källa till kalcium, fosfor, jod, vitamin B12 och riboflavin.

82,4 kcal
100 g
Kolhydrater
12,9 g / 100 g
Fett
2,0 g / 100 g
Protein
2,7 g / 100 g
  • Fett 2,0 g
    • varav mättat fett 1,3 g
    • varav enkelomättat fett 0,4 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 12,9 g
    • varav sockerarter 12,9 g
  • Protein 2,7 g
  • Fibrer 0,1 g
Rik på
Vitamin B12
14% DRI
Rik på
Kalcium
13% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
12% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
12,9 g
Socker totalt
12,9 g
Stärkelse
0,0 g
Kostfiber
0,1 g
– varav glukos
1,9 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
8,5 g
– varav galaktos
1,8 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva frukt som banan eller bär och toppa yoghurten för en fräsch dessert.
  • Servera yoghurten kall som en del av en frukostskål med granola och nötter.
  • Blanda i lite honung eller agavesirap för extra sötma.
  • Toppa med kanel eller vaniljpulver för att ge en kryddig smak.
  • Använd yoghurten som bas i smoothies tillsammans med spenat och avokado.

Förvaring & hållbarhet

Förvara yoghurten i kylskåp, helst i sin originalförpackning för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt yoghurten svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylen. Håll alltid torra ytor för att motverka fukt och kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd detta alternativ med försiktighet.