Smaksatt yoghurt (cirka 4 % fett, laktosfri)

100 g yoghurt, smaksatt, ca 4 % fett, laktosfri består av måttligt med kalorier, och är en bra källa till kalcium, fosfor, vitamin B12 och riboflavin.

102,4 kcal
100 g
Kolhydrater
12,7 g / 100 g
Fett
4,3 g / 100 g
Protein
3,0 g / 100 g
  • Fett 4,3 g
    • varav mättat fett 2,8 g
    • varav enkelomättat fett 1,0 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 12,7 g
    • varav sockerarter 12,7 g
  • Protein 3,0 g
  • Fibrer 0,2 g
Rik på
Kalcium
13% DRI
Rik på
Vitamin B12
12% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
11% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
12,7 g
Socker totalt
12,7 g
Kostfiber
0,2 g
– varav glukos
1,5 g
– varav fruktos
0,4 g
– varav sackaros
9,5 g
– varav galaktos
1,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva frukt som banan eller bär och toppa yoghurten för en fräsch dessert.
  • Servera yoghurten kall som en del av en frukostskål med granola och nötter.
  • Blanda i honung eller agavesirap för extra sötma.
  • Använd yoghurten som bas i smoothies tillsammans med spenat och avokado.
  • Toppa med krossade nötter och kanel för en smakrik mellanmål.

Förvaring & hållbarhet

Förvara yoghurten i kylskåp, helst i sin originalförpackning för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid yoghurten svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Se till att burken är lufttät om du har öppnat den. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt.