Smaksatt yoghurt (3,3 % fett, probiotika)

100 g yoghurt, smaksatt, ab, 3,3 % fett, probiotika består av relativt lite kalorier, och är en bra källa till kalcium, fosfor, jod, vitamin B12 och riboflavin.

94,1 kcal
100 g
Kolhydrater
13,1 g / 100 g
Fett
3,3 g / 100 g
Protein
2,6 g / 100 g
  • Fett 3,3 g
    • varav mättat fett 2,1 g
    • varav enkelomättat fett 0,7 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 13,1 g
    • varav sockerarter 13,1 g
  • Protein 2,6 g
  • Fibrer 0,2 g
Rik på
Vitamin B12
14% DRI
Rik på
Kalcium
13% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
11% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
13,1 g
Socker totalt
13,1 g
Stärkelse
0,0 g
Kostfiber
0,2 g
– varav glukos
1,2 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
8,8 g
– varav galaktos
1,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva frukt som banan eller bär och toppa yoghurten för en fräsch dessert.
  • Servera yoghurten kall i en skål med granola och nötter för en mättande frukost.
  • Blanda i lite honung och kanel för extra sötma och smak.
  • Använd yoghurten som bas i smoothies tillsammans med spenat och avokado.
  • Fyll pitabröd med yoghurten, grönsaker och hummus för en snabb lunch.

Förvaring & hållbarhet

Förvara yoghurten i kylskåp med locket på för att hålla den fräsch. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid yoghurten svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Använd en lufttät burk om du har öppnat förpackningen. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om du vill behålla den krämiga konsistensen.