Smaksatt yoghurt A+ (utan tillsatsämnen, 3 % fett, laktosfri)

100 g yoghurt, smaksatt, a+ utan tillsatsämne, 3 % fett, laktosfri består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin D; och en bra källa till kalium, kalcium, fosfor, vitamin B12 och mangan.

82,4 kcal
100 g
Kolhydrater
10,1 g / 100 g
Fett
3,0 g / 100 g
Protein
3,2 g / 100 g
  • Fett 3,0 g
    • varav mättat fett 1,9 g
    • varav enkelomättat fett 0,6 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 10,1 g
    • varav sockerarter 10,0 g
  • Protein 3,2 g
  • Fibrer 0,4 g
Rik på
Kalcium
15% DRI
Rik på
Vitamin B12
13% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
11% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
10,1 g
Socker totalt
10,0 g
Stärkelse
0,1 g
Kostfiber
0,4 g
– varav glukos
2,3 g
– varav fruktos
0,4 g
– varav sackaros
5,1 g
– varav maltos
0,0 g
– varav galaktos
2,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera yoghurten kall som en del av frukosten tillsammans med färska bär och granola.
  • Toppa med honung och krossade nötter för en extra smakdimension.
  • Använd yoghurten som bas i smoothies för en krämig konsistens.
  • Skiva frukt och blanda i yoghurten för en fräsch mellanmål eller dessert.
  • Servera som dipp till grönsaksstavar, smaksatt med örter som dill eller gräslök.

Förvaring & hållbarhet

Förvara yoghurten i kylskåp, helst i sitt originalemballage för att bevara smaken. Håll burken väl tillsluten för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Om du har öppnat burken, se till att använda den inom rimlig tid. Låt alltid yoghurten svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Undvik fuktiga ytor och kondens genom att hålla den torra. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om du vill behålla den krämiga konsistensen.