Smaksatt yoghurt (2,7 % fett, laktosfri, 1 µg vitamin D, probiotisk, Valio Olo)

100 g yoghurt, smaksatt, 2,7 % fett, laktosfri, 1 ug vitamin d, prob., valio olo består av måttligt med kalorier; är rik på vitamin D; och en bra källa till kalcium, fosfor, jod, fibrer och vitamin B12.

102,6 kcal
100 g
Kolhydrater
14,0 g / 100 g
Fett
2,7 g / 100 g
Protein
3,5 g / 100 g
  • Fett 2,7 g
    • varav mättat fett 1,7 g
    • varav enkelomättat fett 0,6 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 14,0 g
    • varav sockerarter 12,5 g
  • Protein 3,5 g
  • Fibrer 3,5 g
Rik på
Kalcium
15% DRI
Rik på
Vitamin B12
14% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
11% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
14,0 g
Socker totalt
12,5 g
Stärkelse
0,8 g
Kostfiber
3,5 g
– varav glukos
1,9 g
– varav fruktos
0,2 g
– varav sackaros
8,8 g
– varav galaktos
1,7 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera yoghurten kall som ett fräscht tillbehör till frukost eller mellanmål.
  • Toppa med färska bär, nötter eller granola för extra smak och textur.
  • Använd som bas i smoothies tillsammans med frukt och spenat för en krämig konsistens.
  • Skiva upp och blanda i en sallad för en krämig dressing, exempelvis med dill och citron.
  • Fyll små skålar med yoghurt och servera som dessert, gärna med honung eller kanel.

Förvaring & hållbarhet

Förvara yoghurten i kylskåp, helst i sitt originalemballage för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid yoghurten svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, vilket gör att den kan bli vattnig när den tinas upp.