Smaksatt yoghurt (2 % fett, laktosfri, 0,5 µg vitamin D)

100 g yoghurt, smaksatt, 2 % fett, laktosfri, 0,5 ug vitamin d består av relativt lite kalorier, och är en bra källa till kalcium, fosfor, jod, vitamin D, vitamin B12 och riboflavin.

85,3 kcal
100 g
Kolhydrater
13,0 g / 100 g
Fett
2,0 g / 100 g
Protein
3,4 g / 100 g
  • Fett 2,0 g
    • varav mättat fett 1,3 g
    • varav enkelomättat fett 0,4 g
    • varav fleromättat fett 0,0 g
  • Kolhydrater 13,0 g
    • varav sockerarter 12,6 g
  • Protein 3,4 g
  • Fibrer 0,0 g
Rik på
Kalcium
14% DRI
Rik på
Vitamin B12
13% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
11% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
13,0 g
Socker totalt
12,6 g
Stärkelse
0,5 g
Kostfiber
0,0 g
– varav glukos
1,9 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
8,8 g
– varav galaktos
1,8 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva frukt som banan eller bär och lägg på yoghurten för en fräsch och söt smak.
  • Toppa med granola eller nötter för en krispig textur och extra smak.
  • Blanda i lite honung eller agavesirap för att öka sötman.
  • Servera kall som ett mellanmål eller en lätt dessert.
  • Använd som bas i smoothies tillsammans med spenat och frysta bär för en näringsrik dryck.

Förvaring & hållbarhet

Förvara yoghurten i kylskåp, helst i sitt originalförpackning för att bevara smaken. Håll burken tätt stängd för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Efter öppning, använd inom kort tid för bästa kvalitet. Låt inte yoghurten stå framme länge i rumstemperatur, utan kyl snabbt efter tillagning. Frysning kan påverka texturen negativt, så undvik detta om möjligt.