Smaksatt yoghurt (2 % fett, laktosfri)

100 g yoghurt, smaksatt, 2 % fett, laktosfri består av relativt lite kalorier, och är en bra källa till kalcium, fosfor, vitamin D, vitamin B12 och riboflavin.

84,5 kcal
100 g
Kolhydrater
13,6 g / 100 g
Fett
2,0 g / 100 g
Protein
2,6 g / 100 g
  • Fett 2,0 g
    • varav mättat fett 1,3 g
    • varav enkelomättat fett 0,4 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 13,6 g
    • varav sockerarter 13,1 g
  • Protein 2,6 g
  • Fibrer 0,1 g
Rik på
Vitamin B12
14% DRI
Rik på
Kalcium
13% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
12% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
13,6 g
Socker totalt
13,1 g
Stärkelse
0,0 g
Kostfiber
0,1 g
– varav glukos
1,4 g
– varav fruktos
0,2 g
– varav sackaros
10,2 g
– varav galaktos
1,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera yoghurten kall som frukost tillsammans med granola och färska bär.
  • Toppa med honung och krossade nötter för en extra smakdimension.
  • Skiva frukt, som banan eller kiwi, och blanda i yoghurten för en fräsch dessert.
  • Använd yoghurten som bas i smoothies tillsammans med spenat och ananas för en grön dryck.
  • Servera som dip till grönsaksstavar, smaksatt med örter som dill eller gräslök.

Förvaring & hållbarhet

Förvara yoghurten i kylskåp, helst i sin originalförpackning för att bevara smaken. Håll burken väl tillsluten för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Om du har öppnat burken, överför yoghurten till en lufttät behållare om du inte använder den direkt. Låt alltid yoghurten svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Undvik fukt och kondens genom att hålla torra ytor när du hanterar yoghurten. Frysning rekommenderas inte, då det kan påverka texturen negativt när den tinas upp.