Smaksatt yoghurt (2 % fett, låg laktoshalt, 0,5 µg vitamin D)

100 g yoghurt, smaksatt, 2 % fett, låg laktoshalt, 0,5 ug vitamin d består av relativt lite kalorier, och är en bra källa till kalium, kalcium, fosfor, jod, vitamin D och riboflavin.

82,0 kcal
100 g
Kolhydrater
11,9 g / 100 g
Fett
2,0 g / 100 g
Protein
2,6 g / 100 g
  • Fett 2,0 g
    • varav mättat fett 1,2 g
    • varav enkelomättat fett 0,4 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 11,9 g
    • varav sockerarter 11,9 g
  • Protein 2,6 g
  • Fibrer 0,3 g
Rik på
Kalcium
15% DRI
Rik på
Fosfor
14% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
12% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
11,9 g
Socker totalt
11,9 g
Stärkelse
0,0 g
Kostfiber
0,3 g
– varav glukos
2,4 g
– varav fruktos
0,6 g
– varav sackaros
6,7 g
– varav galaktos
1,8 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva frukt som banan eller bär och toppa yoghurten för en fräsch dessert.
  • Servera yoghurten kall i en skål med granola och nötter för en energigivande frukost.
  • Blanda i lite honung eller agavesirap för extra sötma och smak.
  • Använd yoghurten som bas i smoothies tillsammans med spenat och avokado för en krämig konsistens.
  • Toppa med kanel eller kardemumma för en kryddig twist, perfekt till mackor eller som mellanmål.

Förvaring & hållbarhet

Förvara yoghurten i kylskåp, helst med locket på för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Håll den åtskild från starkt doftande varor som lök eller vitlök. Om du har öppnat förpackningen, se till att använda den inom rimlig tid. Låt yoghurten svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Förvara alltid på torra ytor för att undvika fukt och kondens. Frysning kan påverka texturen negativt, så undvik detta om möjligt.