Smaksatt yoghurt (2 % fett, -30 % socker, ekologisk, laktosfri)

100 g yoghurt, smaksatt, 2 % fett, -30% socker, ekologisk, laktosfri består av relativt lite kalorier, och är en bra källa till kalcium, fosfor, jod, vitamin B12 och riboflavin.

76,3 kcal
100 g
Kolhydrater
10,5 g / 100 g
Fett
2,1 g / 100 g
Protein
3,4 g / 100 g
  • Fett 2,1 g
    • varav mättat fett 1,4 g
    • varav enkelomättat fett 0,5 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 10,5 g
    • varav sockerarter 10,0 g
  • Protein 3,4 g
  • Fibrer 0,2 g
Rik på
Kalcium
16% DRI
Rik på
Vitamin B12
14% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
11% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
10,5 g
Socker totalt
10,0 g
Stärkelse
0,5 g
Kostfiber
0,2 g
– varav glukos
1,5 g
– varav fruktos
0,2 g
– varav sackaros
7,1 g
– varav galaktos
1,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva frukt som banan eller bär och toppa yoghurten för en fräsch frukost.
  • Servera yoghurten kall i en skål med granola och honung för en krispig textur.
  • Blanda i örter som dill eller gräslök för att skapa en smakrik sås till fiskrätter.
  • Använd yoghurten som bas i smoothies tillsammans med spenat och avokado för en grön drink.
  • Fyll ett pitabröd med yoghurten, grönsaker och kyckling för en mättande lunch.

Förvaring & hållbarhet

Förvara yoghurten i kylskåp, helst i sitt originalförpackning för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Efter öppning, se till att stänga locket ordentligt eller överför till en lufttät burk. Låt alltid yoghurten svalna snabbt efter tillagning innan du sätter in den i kylskåpet. Håll torra ytor för att undvika fukt och kondens, vilket kan påverka kvaliteten. Frysning kan förändra texturen, så undvik detta om möjligt.