Naturell yoghurt (2,5 % fett, ekologisk, laktosfri)

100 g yoghurt, naturell, 2,5 % fett, ekologisk, laktosfri består av relativt lite kalorier, och är en bra källa till kalcium, fosfor, jod, protein, vitamin B12 och riboflavin.

60,2 kcal
100 g
Kolhydrater
5,0 g / 100 g
Fett
2,5 g / 100 g
Protein
4,2 g / 100 g
  • Fett 2,5 g
    • varav mättat fett 1,6 g
    • varav enkelomättat fett 0,5 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 5,0 g
    • varav sockerarter 5,0 g
  • Protein 4,2 g
Rik på
Kalcium
19% DRI
Rik på
Vitamin B12
16% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
13% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
5,0 g
Socker totalt
5,0 g
– varav glukos
2,5 g
– varav galaktos
2,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva frukt som banan eller bär och toppa yoghurten för en fräsch frukost.
  • Servera yoghurten kall som en del av en smoothie eller bowl med granola och nötter.
  • Blanda i örter som dill eller gräslök för att skapa en krämig sås till fisk eller kyckling.
  • Använd yoghurten som bas för dressingar, exempelvis med citron, vitlök och senap.
  • Fyll pitabröd med yoghurten, grönsaker och hummus för en mättande lunch.

Förvaring & hållbarhet

Förvara yoghurten i kylskåp, helst i sin originalförpackning för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt yoghurten svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Se till att ytan är torr och att burken är lufttät om den har öppnats. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om du vill behålla den krämiga konsistensen.