Smaksatt yoghurt med kvarg (1,7 % fett, låg laktoshalt, Valio)

100 g yoghurt med kvarg, smaksatt, valio, 1,7 % fett, låg laktoshalt består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin D; och en bra källa till kalium, kalcium, fosfor, jod och protein.

82,3 kcal
100 g
Kolhydrater
10,3 g / 100 g
Fett
1,7 g / 100 g
Protein
5,2 g / 100 g
  • Fett 1,7 g
    • varav mättat fett 1,0 g
    • varav enkelomättat fett 0,4 g
    • varav fleromättat fett 0,0 g
  • Kolhydrater 10,3 g
    • varav sockerarter 10,0 g
  • Protein 5,2 g
  • Fibrer 0,1 g
Rik på
Fosfor
18% DRI
Rik på
Kalcium
17% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
13% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
10,3 g
Socker totalt
10,0 g
Stärkelse
0,3 g
Kostfiber
0,1 g
– varav glukos
1,8 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
5,8 g
– varav galaktos
1,8 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera yoghurten kall som frukosttopping på granola eller havregryn.
  • Skiva färsk frukt, som banan eller jordgubbar, och lägg ovanpå yoghurten för extra smak.
  • Toppa med nötter eller frön för en krispig textur och ökad mättnad.
  • Blanda i lite honung eller agavesirap för en sötare variant.
  • Använd yoghurten som bas i smoothies tillsammans med bär och spenat för en näringsrik dryck.

Förvaring & hållbarhet

Förvara yoghurten i kylskåp, helst i sin originalförpackning med locket på. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du har öppnat förpackningen, se till att stänga den ordentligt efter användning. Låt alltid yoghurten svalna snabbt efter tillagning innan du sätter den i kylskåpet. Håll ytan torr och ren för att förhindra mögelbildning. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt.