Vegetabiliskt pålägg (20 % fett, Oatly Påmackan)

100 g vegetabilisk pålägg, 20 % fett, oatly påmackan består av mycket kalorier; är rik på mangan; och en bra källa till fosfor, jod, vitamin K och vitamin E, men innehåller mycket mättat fett.

233,5 kcal
100 g
Kolhydrater
10,0 g / 100 g
Fett
20,1 g / 100 g
Protein
3,5 g / 100 g
  • Fett 20,1 g
    • varav mättat fett 9,5 g
    • varav enkelomättat fett 6,5 g
    • varav fleromättat fett 3,1 g
  • Kolhydrater 10,0 g
    • varav sockerarter 3,5 g
  • Protein 3,5 g
  • Fibrer 0,5 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin E
14% DRI
Rik på
Vitamin K
14% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
10,0 g
Socker totalt
3,5 g
Stärkelse
6,5 g
Kostfiber
0,5 g
– varav glukos
0,6 g
– varav fruktos
0,2 g
– varav sackaros
2,6 g
– varav maltos
0,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva pålägget tunt och lägg det på en macka med knäckebröd eller fullkornsbröd.
  • Toppa med färska örter som dill eller gräslök för extra smak.
  • Servera på en sallad tillsammans med avokado, tomater och rödlök.
  • Blanda i en bowl med quinoa, grönsaker och en sås av senap och honung.
  • Halvera och lägg på en tallrik som del av ett smörgåsbord vid picknick.

Förvaring & hållbarhet

Förvara vegetabiliskt pålägg i kylskåp efter öppning. Håll emballaget tätt stängt för att undvika att det tar smak från andra livsmedel. Låt pålägget svalna snabbt efter tillagning innan du lägger det i kylskåpet. Undvik att placera det nära starkt doftande varor för att bevara smaken. Frysning kan påverka texturen negativt, så använd hellre färskt när möjligt.