Salladost (2-5 % fett, av komjölk, i saltlag)

100 g ost, salladost, 2-5 % fett, av komjölk, i saltlag består av måttligt med kalorier; är rik på kalium, kalcium och protein; och en bra källa till fosfor, jod och vitamin B12, men innehåller mycket salt.

114,6 kcal
100 g
Kolhydrater
4,0 g / 100 g
Fett
3,6 g / 100 g
Protein
16,2 g / 100 g
  • Fett 3,6 g
    • varav mättat fett 2,3 g
    • varav enkelomättat fett 0,8 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 4,0 g
    • varav sockerarter 4,0 g
  • Protein 16,2 g
Rik på
Kalcium
49% DRI
Rik på
Kalium
14% DRI
Rik på
Vitamin B12
12% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
4,0 g
Socker totalt
4,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva salladosten och lägg på en smörgås med avokado och tomat.
  • Toppa en grönsallad med tärnad salladost, oliver och färsk basilika.
  • Servera i skivor som tillbehör till en kall plocktallrik med charkuterier.
  • Hacka salladosten och blanda i en pastasallad med pesto och körsbärstomater.
  • Strö över krossad svartpeppar och citronzest för extra smak innan servering.

Förvaring & hållbarhet

Förvara salladosten i kylskåp, helst i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att förhindra uttorkning. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt ostbitar svalna snabbt efter tillagning innan du lägger dem i kylskåp. Håll alltid torra ytor för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt.