Hårdost (28 % fett, ekologisk)

100 g ost hårdost eko. fett 28% består av mycket kalorier; är rik på kalcium, fosfor, vitamin A och protein; och en bra källa till magnesium och folat, men innehåller mycket mättat fett.

352,0 kcal
100 g
Kolhydrater
2,7 g / 100 g
Fett
27,0 g / 100 g
Protein
25,2 g / 100 g
  • Fett 27,0 g
    • varav mättat fett 17,5 g
    • varav enkelomättat fett 6,3 g
    • varav fleromättat fett 1,2 g
  • Kolhydrater 2,7 g
  • Protein 25,2 g
Rik på
Fett
Rik på
Protein
Rik på
Kalcium
91% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
2,7 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva osten tunt och lägg på en smörgås med senap och skivor av rökt skinka.
  • Toppa en sallad med tärnad hårdost, körsbärstomater och färsk basilika.
  • Strimla osten och använd i en varm pastarätt tillsammans med gräddsås och spenat.
  • Servera ostkuber som snacks med oliver och en dipp av majonnäs och örter.
  • Halvera osten och grilla den lätt för att få en krispig yta, servera med citronklyftor.

Förvaring & hållbarhet

Förvara osten i kylskåp, helst inlindad i plastfolie eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll osten borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt osten svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll alltid torra ytor för att motverka mögelbildning. Tänk på att frysning kan påverka texturen, vilket gör att osten kan bli smulig när den tinas.