Goudaost (28-30 % fett)

100 g ost, gouda, medelvärde, 28-30 % fett består av mycket kalorier; är rik på kalcium, fosfor, vitamin A, vitamin K och protein; och en bra källa till magnesium, men innehåller mycket mättat fett.

375,2 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
31,0 g / 100 g
Protein
23,5 g / 100 g
  • Fett 31,0 g
    • varav mättat fett 19,9 g
    • varav enkelomättat fett 8,1 g
    • varav fleromättat fett 1,0 g
  • Protein 23,5 g
Rik på
Fett
Rik på
Protein
Rik på
Kalcium
100% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva osten tunt och lägg på smörgåsar med senap och skivor av rökt skinka.
  • Toppa en sallad med tärnad gouda, valnötter och en dressing av balsamvinäger.
  • Servera osten rumstempererad tillsammans med kex och fikonmarmelad vid ett mingel.
  • Hacka osten i små bitar och blanda i en pasta- eller potatissallad för extra smak.
  • Grilla ostskivor på hamburgare för att ge en krämig konsistens och rik smak.

Förvaring & hållbarhet

Förvara goudaost i kylskåp, helst inlindad i plastfolie eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll osten borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt osten svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåp. Håll ytor torra för att motverka mögelbildning. Tänk på att frysning kan påverka ostens textur, vilket kan göra den smulig när den tinas.