Fetaost (25 % fett, av getmjölk, i saltlag)

100 g ost, fetaost, 25 % fett, av getmjölk, i saltlag består av mycket kalorier; är rik på kalcium, fosfor, vitamin A, folat och protein; och en bra källa till selen, men innehåller mycket mättat fett och salt.

299,1 kcal
100 g
Kolhydrater
1,2 g / 100 g
Fett
25,0 g / 100 g
Protein
18,0 g / 100 g
  • Fett 25,0 g
    • varav mättat fett 15,2 g
    • varav enkelomättat fett 7,2 g
    • varav fleromättat fett 0,7 g
  • Kolhydrater 1,2 g
    • varav sockerarter 1,2 g
  • Protein 18,0 g
Rik på
Fett
Rik på
Kalcium
60% DRI
Rik på
Vitamin B12
44% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
1,2 g
Socker totalt
1,2 g
– varav galaktos
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva fetaosten och lägg den på en macka med avokado och tomat.
  • Smula fetaost över en fräsch sallad med spenat, rödbetor och valnötter.
  • Toppa en varm pasta med fetaost, olivolja och färsk basilika.
  • Servera fetaost i klyftor tillsammans med oliver och ett glas vin som förrätt.
  • Hacka fetaosten och blanda den i en bowl med quinoa, grönsaker och tahinisås.

Förvaring & hållbarhet

Förvara fetaosten i sin saltlag för att bevara smaken och fukten. Håll den i kylskåp för bästa hållbarhet. Om du har skurit i osten, lägg den i en lufttät burk för att undvika att den tar smak av andra livsmedel. Håll osten borta från starkt doftande varor som lök eller fisk. Låt alltid osten svalna snabbt efter tillagning innan du placerar den i kylskåpet. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt.