Mellanmålsdryck (Gevalia Kefir, naturell, laktosfri, 2,5 % fett, 1 µg vitamin D)

100 g mellanmålsdryck, gefilus kefir, naturell, laktosfri, 2,5 % fett, 1 ug vitamin d består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin D; och en bra källa till kalcium, fosfor, jod, vitamin B12 och riboflavin.

56,8 kcal
100 g
Kolhydrater
4,5 g / 100 g
Fett
2,5 g / 100 g
Protein
3,9 g / 100 g
  • Fett 2,5 g
    • varav mättat fett 1,6 g
    • varav enkelomättat fett 0,5 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 4,5 g
    • varav sockerarter 4,5 g
  • Protein 3,9 g
Rik på
Vitamin B12
16% DRI
Rik på
Kalcium
15% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
14% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
4,5 g
Socker totalt
4,5 g
– varav glukos
2,3 g
– varav galaktos
2,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skaka flaskan innan servering för att blanda innehållet ordentligt.
  • Servera kall som en uppfriskande dryck eller använd den som bas i smoothies.
  • Toppa med färska bär, granola eller nötter för extra smak och textur.
  • Använd i dressingar genom att blanda med örter som dill eller gräslök.
  • Inkludera i frukostbowls tillsammans med frukt och havregryn för en mättande start på dagen.

Förvaring & hållbarhet

Förvara gefilus kefir i kylskåp, helst i sin originalförpackning för att bevara smaken. Håll flaskan väl tillsluten för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Om du har öppnat flaskan, konsumera inom kort tid för bästa kvalitet. Låt drycken svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Undvik att frysa kefiren, då detta kan påverka dess textur och smak negativt.